Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Oranget är fint

veteransymaskinerPosted by Linda Wed, February 22, 2017 09:13:58
Husqvarna 6430 i 2000-serien. En maskin på 40+ med alla de sömmar du kan tänka dig behöva. Symaskinen har inte utvecklats mycket sedan den här! Jag behövde overlock-söm idag eftersom jag tänkte sy buffar inför familjens skidtripp. Det är inget problem för den här maskinen. Och färgen är ju helt underbar!
Den har en nackdel.... den har endel plastiga detaljer som kan gå sönder. Vanligast är fötterna på mönsterväljarna (fick faktiskt 2 trasiga när jag köpte maskinen trots att jag handlade från en butik). Knepigast är ett kugghjul inne i maskinen som gör att den inte matar fram tyget som den ska eller kör baklänges. Nu när den är 40+ börjar de gå sönder...
Men när min går sönder kommer den att bytas ut!

Tyvärr blev jag lurad när jag köpte maskinen. Jag beställde den via Tradera av en symaskinsreparatör i Halmstad. Visst fick jag en maskin i samma färg och märke, men med betydligt fler yttre skönhetsfel än den som var på bilden (den var felfri i lacken). Denna säljare håller fortfarande på att sälja maskiner på detta vis, tyvärr.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sun, June 17, 2018 07:58:02

Tråkiga erfarenheter, Det är svårt att hitta bra symaskinsreparatörer som dessutom faktiskt har elbehörighet. Jag håller på att lära mig själv att reparera och ta hjälp av elektriker till el-bitarna.

Dessutom har jag ALLTID en portabel jordfelsbrytare i uttaget när jag använder gamla maskiner.

Posted by Ellen Wed, June 13, 2018 21:10:39

En sådan maskin har jag också köpt begagnad. Fast i fysisk butik. Tyvärr var det läskigt lagat elfel i pedalen. Lämnade in och fick en ännu värre. Sen stod maskinen på hyllan ett tag och när jag tog ner den sydde baklänges... Lämnade in den, men upptäckte att även pedalen var paj. Min man lämnade in den också, till en annan handlare och vi fick tillbaks den med alldeles för kort sladd!!! Så oseriöst! Annars, när den här modellen fungerar så är den helt fenomenal!!!