Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Jag orkar inte med manliga grytlappar

fyndhörnanPosted by Linda Fri, January 06, 2017 21:42:02
Du har säkert sett dem, inläggen i sociala media som efterfråga mönster och förslag på handarbetet som passar pojkar eller män (sällan samma frågor kommer upp och tjejer eller kvinnor intressant nog). Kommentarer till dessa kan man dela upp i tre kategorier. Den minsta kategorin innehåller förslag på alster i blått, grönt och svart. Den andra lite större kategorin innehåller kommentarer om att kön inte är viktigt eller irrelevant (vilket det ju naturligtvis är). Den största kategorin är människor som blir arga på den andra kategorin för att de "vägrar att förstå" eller "är larviga" eller "för en politisk kampanj" eller "pådyvlar sina åsikter" osv.

Jag vägrar att förstå. Grytlappar kan inte vara manliga. Könsroller stigmatiserar. Varje gång någon vägrar att ge en pojke en rosa filt bara för att han har snopp stannar utvecklingen upp. Det måste uppmärksammas!

Men jag orkar inte stå på barrikaderna, jag orkar inte bli upprörd över rosa flickor och blå pojkar. Jag skyr debatten och har hittat en sy- grupp där jag slipper det. Det snackas inget genus i gruppen alls, det förekommer inget rosa/flickor och blå/pojkar.

Genusmedvetna sytokarNu har jag hittat ytterligare en grupp jag hoppas är lika bra:

Genusmedvetet handarbete

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.