Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Jones!

veteransymaskinerPosted by Linda Thu, December 29, 2016 23:17:18
En "ny" vevsymaskin fann sin väg till mig i somras. En brittisk Jones såld via en norsk säljare. Hur den sedan kom till Västerås och en bakluckeloppis är en helt okänd historia. Vevsymaskiner är/var ovanliga i Sverige, men vanliga hos vår granne i väster. Den här maskinen är dessutom en skyttelmaskin, det betyder att undertråden sitter på en avlång spole och kastas fram och tillbaka i maskinen. Den tekniken fanns innan de runda som vi använder idag. Det betyder att det är en äldre maskin, alldeles säker antik (=100 år eller äldre). Den använder andra nålar, men som tur är fanns både nålar och undertrådsspolar. Tyvärr inga pressarfötter utöver den som sitter på (men jag har några andra som passar). Jag har ingen manual, men maskinen är (för mig) rätt intuitiv så det har gått bra ändå. Den syr fantastiskt, men man FÅR träningsvärk i armen när man syr mycket (jag håller på med en väska just nu - så jag måste nog hoppa över till min örtblogg för att hitta något lindrande mot muskelvärk).

På en av bilderna ser ni Jones i bakgrunden, och min andra vevsymaskin, Kayser i förgrunden. Jones syr bättre när det blir tjocka lager.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Katri Mon, September 03, 2018 18:17:53

Tack! Jag ska kolla!

Posted by Linda Sun, September 02, 2018 17:40:32

Tyvärr inte, men jag vet definitivt var du ska fråga!

https://www.facebook.com/groups/687487491317989/

Posted by Katri Tue, August 28, 2018 16:50:34

Hej! Jag har införskaffat en vevsymaskin av märket Bergmann & Hüttemeier, men den enda nålen som jag hade gick sönder. Jag undrar om du har några tips på vilka nya nålar kan passa eller var kan man införskaffa gamla nålar?