Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Per Persson -fotodokumentation

Antik stickmaskinPosted by Linda Mon, October 06, 2014 08:11:52

Här är en detaljbild på min äldsta stickmaskin. Den är tillverkad runt 1900. Jag har putsat och fejat och oljat. Lite har jag t.o.m. lyckats sticka. Men Per har varit en omtyckt maskin - mycket väl använd och är så sliten att det inte längre går att sticka. Nålarna hamnar snett och slås av. Väldigt synd, men jag har lärt mig massor och hoppas hitta en i bättre skick.
Är du intresserad av att ta över denna så säg till, annars kan du bara njuta av bilderna!  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Wed, September 23, 2015 20:26:42

Det beror helt på vilket skick den är i. Samma skick som den här är det inget värde i (men den har nu hamnat på ett museum - så det finns ett historiskt värde). Är den i bättre skick så ända upp till en 1000 lapp om du hittar rätt köpare. Jag rekommenderar att du lägger ut den på tradera och sedan länkar till FB gruppen Gamla symaskiner, vävstolar och stickmaskiner där flera samlare finns:

https://www.facebook.com/groups/687487491317989/


Posted by B.Brandt Tue, September 22, 2015 11:19:49

Hej Linda jag har köpt en massa delar från ett dödsbo och nu blivit ägare av en stickmaskin verkar vara som din Persson .Undrar om den har något värde för jag ska sälja den vidare