Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Husqvarna 33-10 - renovering pågår

veteransymaskinerPosted by Linda Mon, February 24, 2014 12:54:10

Här kommer lite bilder från den påbörjade renoveringen:

Detta är min första industrimaskin. Symaskinen är från ca 1948. Den marknadsfördes för att användas i ateljéer och är en symaskin med flera olika sömmar och inte specialiserad som industrimaskiner annars är.  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Wed, April 30, 2014 18:05:20

Du kan säkert lämna till en reparatör, men många har aldrig ens sett en sån här så förvänta dig inte att de ska kunna mer om den än du.

Drivremmen byter man väldigt enkelt själv (köp en via din reparatör eller beställ en för en 10del av priset på e-bay). Om sladdarna behövs bytas (min behövdes) så ta hjälp av en elektriker som kan det där med sladdar mycket bättre än en symaskinsreparatör. I övrigt behöver den dammsugas torkas av och oljas ordentligt. Han något fastnat (fjäder t.ex.) så blås på den med hårtork några minuter så lossnar det - och olja igen ... och till sist lite mer olja. Jag använder vanlig enkel symaskinsolja.


Posted by Lovisa Wed, April 23, 2014 22:09:20

En sån här maskin hittade jag bland gömmorna i gården som vi tagit över. Kan man lämna in till en vanlig reparatör eller måste man meka själv? Motorn funkar, men sladdarna ser skamfilade ut och drivremmen är helt slut.

Posted by Linda Mon, April 21, 2014 15:38:49

Nina, jag har flera olika Husqvarna och har faktiskt aldrig reflekterat över det tidigare. Jag testade med en pressarfot från min nya maskin (en Husqvarna Viking tribute 140c). Det räcker inte med själva foten utan jag var tvungen att ha själva fästet också, men det gick ju lätt att skruva loss.
Jag testade på två maskiner med olika resultat:
Husqvarna CB-N - fungerade inte alls, avståndet mellan pressarfot och matartänder var alldeles för långt. Möjligen skulle det gå att sänka pressarfotsstången ännu mer och få det att funka.
Husqvarna 12 - fungerade alldeles utmärkt.


Posted by Nina Sat, April 19, 2014 02:51:00

Hejsan!
Jag har en gammal husqvarna från 40-50-talet och undrar hur det är med pressarfötterna? Kan man använda samma som till de moderna?