Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Min Kayser är kanske antik!

veteransymaskinerPosted by Linda Thu, January 02, 2014 11:10:49Det här är min fina Kayser. När jag surfade runt i andra ärenden hittade jag en serienummerförteckning över ALLA maskiner tillverkade i Kaiserslauten (Kayser, Gritzner och Pfaff - senare ett företag). Listan är inte verifierad från officiellt håll, och jag är inte säker på att den verkligen gäller alla, men OM den gör det så är denna skönhet tillverkad 1913 - och därmed ANTIK.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sun, January 01, 2017 12:08:09

Den syr inte alls dåligt, men matar fram sämre än vad min Jones gör. Jag lyckades inte ställa in pressarfotstycket bättre, nu kanske det lätt går att fixa med lite mekande, men jag har andra maskiner som står före i kön. :-)
Den har inte haft problem att komma igenom tygerna jag sytt dock. Senaste som jag har sytt är en väska med vadderade sidor (kviltat), det blir en hel del lager då. Yngsta dottern lärde sig sy på den, hon sydde gosedjur, vantar och en mössa. Det går ju att sy allt som man bara behöver raksöm till.

Posted by Ingela Fri, December 30, 2016 08:51:23

Vilken fin Kayser! Lite senare skriver du att den är sämre än en annan till tjockt tyg. Vad syr du helat på denna,nyfiken -hur är den? Jag har en kayser med vanligt trampunderrede som jag tog isär i ett (galet) för att jag inte hade/har plats. Om jag trampsyr så använder jag en Singer. Funderar på att möblera om och ta fram kaysern...