Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Återbruk; från T-shirt till sittdyna

stickaPosted by Linda Sun, October 20, 2013 15:45:10

Denna enkla och inte alltför vackra "sittdyna" är inte särskilt mjuk, och lite knölig, men tydligen väldigt skön. Den första jag gjorde tänkte jag ha på jobbet, men en av mina elever tog snabbt över den. Nu vill fler elever ha så det blir väl till att sticka fler. Jag tror att de gillar att den masserar lite. Det är alltså en variant man har på sin stol, inte som man har med ut i skogen.
Kanske har du ett barn, barnbarn, systerdotter, grannbarn som också vill ha en?
Här kommer en enkel anvisning.1. Klipp remsor av en gammal t-shirt eller nått annat avdankat klädesplagg i trikå.
2. Lägg upp 25-30 maskor med ordenligt tjocka stickor (jag har ingen aning hur jocka min är, men det var de tjockaste jag hade).
3. Skicka sedan med enkla räta maskor.
4. Behöver du skarva så knyter du bara ihop ändarna med en vanlig råbandsknop. Fortsätt tills den är ungefär lika lång som bred. Maska av.
5. Ge till intresserad skolelev.

På youtube-klippet nedan får du veta hur man stickar räta maskor. Du kan också hitta klipp om hur man lägger upp och maskar av.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.