Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Ännu en Husqvarna

veteransymaskinerPosted by Linda Sat, October 05, 2013 11:24:34
Det känns som att Husqvarna maskinerna väljer mig. Denna maskin kom svärföräldrarna med efter att ha ropat in den på Tradera för 1 kr.

Det är en CB-N, men vilken modell vet jag inte. Den har fått en motor, pedal och troligen väska från en Zenith (för det står Sytrix på pedal och motor och jag har sett bild på en Zenith med en identisk väska), varifrån lådan med bordet kommer vet jag inte. Troligen är det en trampmaskin från början (eftersom den har ett hjul med ekrar).
En udda pressarfot (se bild) och en undertråds-spole i fel storlek fanns bland tillbehören. Kanske tillhör de den gamla Zenithen? Om någon behöver dem byter jag dem gärna mot en liten överraskning.
Svårt att direkt ange ålder på den, men 1950-tal kanske?

Tillägg: undertrådsspolen passade till en Husqvarna ZigZag! En sådan tur att jag nu äger en sådan också...

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Fri, April 29, 2016 09:28:03

Interesting. Thanks for the information "me".

Posted by me Fri, April 29, 2016 08:30:29

I was going to say it is possible that other German machines of the same era used the same foot ;-)

Posted by me Fri, April 29, 2016 08:27:25

"En udda pressarfot" looks just like the feet for my late 1920s Phoenix (German) sewing machine. it is possible that other German machines from the same era. This is a flat felled seam foot.

Posted by Linda Wed, April 30, 2014 18:07:25

Nu Micaela :
http://handarbete.appelklyftig.com/#post308

Posted by Micaela Persson Mon, April 21, 2014 18:14:26

hej mitt namn är Micaela, jag har skaffat mig en sådan här symaskin, men insåg ganska snart att jag inte förstår hur man trär under tråden, har du lust å hjälpa mig? Kanske kan du skicka några bilder på hur jag ska göra, försökt i två timmar snart å blir inte klokare har även sökt på google, men hittar inget vettigt. Du kan väll mejla mig om du har lust å hjälpa mig :) tack på förhand
Min mejl adress är; Micaelapersson@hotmail.com