Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Katastrof eller framgång?

Antik stickmaskinPosted by Linda Fri, August 23, 2013 19:29:14
Någon kanske skulle kalla denna stickning för en katastrof, men det gör inte jag, jag kallar det framgång. Så här mycket har jag aldrig lyckats få Per Persson att sticka förut. Man får lov att tänka på hur maskinen såg ut när jag fick den, ingrott skit och allt helt orörligt


Vi har lång väg kvar, nålar går av nu - vet inte om det beror på utmattningar i nålarna (som ju är drygt 110år gamla) eller om det är skador i nålbädden som gör att nålarna kommer ur läge och skadas när nålföraren (däckeln) kommer farande. Oljningen är det inget fel på i alla fall, för jag använder rikligt (som det faktiskt står i bruksanvisningen). Trots det - jag är nöjd - det är ett FRAMSTEG.

Some might call this knitting for a disaster, but that not me, I call it success. I never managed to get Per Persson to knit this much before. You have to remember what the machine looked like when I got it, ingrained crap and everything completely immobile

We have a long way to go, needles breaks now - I do not know if it's because fatigue in the metal of the needles (which are just over 110år old) or if there is damage to the needle bed that makes the needles come out of alignment and get damage when the needle guide work the needles. The anointing is not faulty in anyway, because I use plenty (as it actually says in the manual). Despite that - I'm happy - it's a PROGRESS.

  • Comments(10)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Markus A Mon, May 23, 2016 15:11:51

Tack för tipset!

Posted by Linda Fri, May 20, 2016 13:33:14

Hej Markus.
Den här maskinen var i så uselt skick att det inte spelade någon roll så jag har inte ens letat. Gå med i FB gruppen: https://www.facebook.com/groups/687487491317989/ och fråga där.

Posted by Markus A Thu, May 19, 2016 09:32:52

Hittade du någon leverantör av nålar till sådana här maskiner? Jag har sökt, men ej funnit.

Posted by Bibbi Sun, February 21, 2016 18:23:50

Jag hoppas, att det är ok att jag länkar till din sida.

Posted by Maria Sun, May 04, 2014 11:15:12

Ja nu är maskinen både ned- och återmonterad. Det är ju egentligen bara släden som är komplicerad och den har jag blåst rent och oljat. Upptäckte ett den bakre rälsen kommit ur läge så släden kunde inte löpa men när jag lossat på skruvarna gick det fint. Tyvärr ser nålarna ut att vara i dåligt skick men några går nog att använda.

Posted by Linda Fri, May 02, 2014 18:28:55

Marie, din kamera är din bästa vän när man plockar isär. Fota, fota och fota igen och tillslut får du ihop den!

Posted by Maria Granath Thu, May 01, 2014 12:43:27

Nu hittade jag den pdf du lagt upp :) min maskin är lite yngre och släden ser inte ut som på din maskin.

Posted by Maria Granath Thu, May 01, 2014 10:52:57

Hej har du hittat en manual med bilder på maskinens olika delar? Jag ska plocka isär min maskin men vill inte chansa och riskera att inte få ihop den igen.

Posted by Linda Wed, February 12, 2014 17:24:30

Tyvärr - Persson har blivit ett display-föremål. Hur jag än frider och vänder på det så går det inte. Numera är jag helt säker på att det beror på att nålbäddens skador ruckar nålarna ur läge. Min nålbädd ÄR i ett bedrövligt skick så det var en chansning redan från början.

Posted by josefine dahlqvist Wed, February 12, 2014 11:25:51

Hej Linda,
Hur går det för dig med Per Perssons stickmaskin?
Så roligt att du bloggar om detta! Jag har precis plockat fram min farmors gamla maskin, något nyare än den du har kanske?! Har rengjort alla delar och precis som du skriver har jag också problem med nålar som går av, vet du om det går att få tag på nya? Jag misstänker också att garnet jag använder är för skört, det går av hela tiden.
Vänligen Josefine Dahlqvist