Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

När garnet ändrar färg

stickmaskinPosted by Linda Sun, April 07, 2013 20:04:05

Mitt garnförråd består till största delen av små överblivna garnnystan, några ärvda, men de flesta inköpta på loppis. Man vet aldrig så noga hur gamla de är - 30 år? 50 år?

I helgen har jag stickat för fullt på min favorit Knittax M2. Jag bestämde mig för att följa en "kursbok" som jag fick med när jag köpte Knittax AmIII. Då passade jag på att använda smånystan. I två av nystanen upptäckte jag till min förvåning att garnets färg ändrades. Den vita (som ser gul ut) ändrade sig gradvis och inte så plötsligt som det ser ut. Det beror på att den vita stickade jag av det sista garnet och när det tog slut repade jag upp det första jag hade stickat med SAMMA garn. Det gröna ändrar faktiskt färg plötsligt - det ser mycket underligt ut.

Det blev också ett par färdiga vita tumvantar. Kanske inte helt smart med vita, men jag gjorde den ena som övningsexempel och den passade lilltjejen perfekt och hon gillade den så jag gjorde en till spegelvänt. De får bli "finvantar" - absolut inte "leka i sandlådan-vantar".

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Tue, August 05, 2014 20:24:28

Härligt Anna. Information är inte alltid det lättaste, men gruppen på FB (https://www.facebook.com/groups/687487491317989/) och Sysidan är en bra start. Om det är en FAMA är det möjligt att jag har en manual som kan stämma. Jag är mer aktiv på FB, men finns på båda.

Posted by Anna Mon, August 04, 2014 23:55:05

Hej Jag har köpt en Husqvarna Stickmaskin från sent 29-tal, tror jag. Vet du var jag kan hitta mer information och hur ser jag om den är komplett? Din blogg var det närmsta jag kom och den var ett litet guldkorn Mvh Anna Pettersson