Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Lite i taget

Antik stickmaskinPosted by Linda Fri, April 05, 2013 16:12:22

Idag lyckades jag sticka med 6x6 nålar på Persson utan krångel, det blev nästan en dm innan jag tappade allt. Jag vet var det felar - dels några nålar som inte är som de ska trots noggranna kontroller (när de hamnar ur läge tvärstannar han förståss), dels problem med rätt vikter. Jag har bara en LÅNG viktkam (eller vad det nu heter) och skulle behöva ett par kortare också. Ska se om jag inte bara kan tillverka några.

Teknikern i mig bara älskar det här problemlösandet.

(bilden är inte från dagens försök... men ni ser - han stickar!)

Jag tappar maskor var och vartannat varv, men det har jag lärt mig från mina andra 4 maskiner har med handlaget (och lite med garn) att göra. I början tappade jag nästan hela tiden stickor när jag stickade på Knittax M2, nu kan jag skicka ett helt plagg utan att tappa en maska.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann Arvidson Sun, April 07, 2013 13:05:54

Textilmuseét är numera ihoppackat för att flyttas och skall så förbli under en längre tid!!! Beräknas öppna 2014 i Simonsland! Men deras resurser på bruksanvisningar är redan fixade!!!

för mer info: http://www.boras.se/textilmuseet

Posted by apriljox Sat, April 06, 2013 17:51:06

Beundransvärt att du har fått ordning på gamle PP. Jag sålde min. Den var för tung, bokstavligen! Ett tips: Textilmuseet i Borås har personal som kan antika stickmaskiner. De har också en del bruksanvisningar till salu, och ibland till och med kurser. Lycka till!