Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

En grinig gubbe

Antik stickmaskinPosted by Linda Mon, April 01, 2013 08:38:52

Min Per Person från ca 1900 är rengjord och monterad på ett bord. Bordet tillhör egentligen en symaskin, Singer 201K, som jag hittade täckt av snö på en loppis i vintras. Persson är fastskruvad i bordet, men det går att montera loss och sätta i Singern igen.

Jag har oljat och oljat. När jag började visade sig en nål vara sne (hur den gått igenom alla kontroller är för mig en gåta).

Nu flyter det på fint utan garn. Men när jag lägger i garnet blir han grinig. Stannar upp och vill inte. På den här typen av stickmaskin måste man ha vikter (vilket jag inte alls är van vid), gissar att jag inte får till rätt tyngd. Lyckades få till några cm igår innan det körde fast helt. Tog av garnet och det flyter fint igen.

Det är bara att gå på det igen - det ska GÅ! Idag prövar jag med ett annat garn så sår vi se.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann-Marie Lavin Fri, April 05, 2013 11:40:06

Hejsan, Du borde ta kontakt med Lena Hanarp eller Anki på SockMaskinstickarna. De har en mängd med gamla/antika stickmaskiner.

http://www.ankisdesign.se/

På hemsidan finns inget om vanliga stickmaskiner men jag vet att det har en hel del. För det har köpt ett gammalt musem.

Lycka till

Ann-Marie