Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Fel nålar!

Antik stickmaskinPosted by Linda Thu, February 21, 2013 10:53:29

När jag köpte min Per Persson i höstas följde det med en låda med extra nålar. Jag såg genast att flera av dem var trasiga och la dem och sidan för att sortera ut trasiga innan rengörning. I dagarna tog jag fram dem och konstaterade att de inte alls tillhör min maskin. Den nedre nålen tillhör min maskin.

På bilden ser ni skillnaden i utformning. Vad som inte syns är att den övre nålen är lite för bred (inte mer än en mm) som gör att den inte ens går ner i spåren. Jag har ca 30 hela nålar av den övre sorten. Behöver du dem så byter jag dem mer än gärna mot en liten överraskning.

Tyvärr saknar jag hela 45 nålar av "min sort" (den nedre) som jag är villig att köpa från den som har sådana liggande!

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann Arvidson Sun, February 24, 2013 08:13:18

Hm... Du bläddrade alla sidorna som fanns under "wire needle"??? 4-5 st skärmsidor(?) Guppet ???

Posted by Linda Sat, February 23, 2013 15:11:02

De som är i länkarna är fel typ, de ska ju ha den där "guppet" annars kommer nålen inte i. Ska ta och mäta hur hög klacken är också och hur långt in "guppet" är... återkommer

Låter spännande om man kan nytillverka.

Posted by Ann Arvidsön Sat, February 23, 2013 13:51:44

Hihi, tror nog att det går att hitta nålar - har t o m hittat en tillverkare som ERBJUDER sig att tillverka lämpliga kopior. Undrar just hur många man måste köpa för att betala omställningen av maskinerna(?) I alla fall kallas den här typen av nålar för handstickmaskiner för "wire needles"!!! Kolla in länkarna:

http://www.longyu.biz/nei.asp?ID=853&ClassID=44

http://stoll999.en.made-in-china.com/productimage/FedQWBwgivhM-2f0j00QBoEUbgaJFkZ/China-Knitting-Needle.html

"Product DescriptionKnitting machine needles, parts used for knitting machine.We are manufacturer of Knitting Machine needles and spare parts,We can do Hand driven flat knitting machine needles, Computerized knitting machine needles. Circular knitting needles, Crochet knitting needles, Glove knitting needles, Socking needles and so on."

Verkar som om dom även kan tillverka nålar till Favorit:erna!!! Men som sagt vågar man fråga och kolla vad det kostar(???)

Har kollat noga på din bild, eftersom både mina nålar och dina nålar är 1 mm tjocka och det ENDA som egentligen skiljer dom åt är att den längre har en avstånds klack mot nålspårsbottnen. Hm... kanske kanske man kan svetsa ihop undre delen med nålförar klacken (det triangulära området) och sedan helt fräckt slipa bort avstånds klacken(???) Då borde längden på nålarna bli exakt lika långa!!! Nålarna borde gå ner i nålbäddsspåret!!! Använd 00001 finslip papper på sidorna annars och olja försiktigt efteråt!!! Hör med spänning från dig om du lyckades konvertera nålarna. I så fall kan jag nog bistå med det resterande antalet av min sort för att fylla din nålbädd. Har fullt i min långa persson och troligen tillräckligt i den lilla!!! Har inte grävt fram den ännu. Håller tummarna!!!

Posted by Linda Sat, February 23, 2013 12:46:47

längd 77,8 (78) mmtjocklek: 1 mm

Nålkrokens längd: 2mm

Posted by Ann Arvidson Fri, February 22, 2013 15:13:28

Har inventerat mina nålar dom heter 10F och det är den övre sorten 81 mm lång, 1 mm tjock och med ett nålöga på 2 mm ytterdia! Det är den enda sorts nålar jag har. Har dock inte lyckats få fram den lilla Perssonen så jag kan kolla vad som sitter i den. Skall leta lite mer om jag kan hitta dina!!! Mina nålar var märkta med Per Persson 80100 G4 10 F och tillverkade/saluförda av Groz-Beckert K.G., Ebingen u. Chemnitz (tyska) den andra asken hade bara en gavelsida med tryck Argentina (hm... många tyskar emigrerade ju dit så det är möjligt att det kan finnas nålar därnere också). Kan du mäta din nål med skjutmått. Längd 78 mm??? Tjocklek ??? Dia nålöga verkar vara samma 2 mm ???. Skall höra med Olausson om han har några eller någon känning som kan ha!

Posted by Linda Fri, February 22, 2013 11:28:28

7-35

så kanske passar mina udda nålar din?

Posted by Ann Arvidson Fri, February 22, 2013 10:51:36

Skall kolla mina extra nålar. Du på släden står det ett par korta rader med siffror som talar om hur många nålar det går per tum(tror jag) Det ger en liten indikation till nålstorleken också!!! Vad står det på din släde? På min lilla står det 7-30 skall kolla vad det står på min stora!