Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Bandvävstol

fyndhörnanPosted by Linda Fri, February 08, 2013 13:47:41

Hittade denna bandvävstol på loppis för en tid sedan. 40 kronor senare var den min och då ingick varpgarn. Nu är det bara så att jag har INGEN aning om hur man gör (eller ens om den är komplett). Alla råd jag kan få mottages gärna. Tips om länkar och instruktionsfilmer skulle vara guld värt!

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sun, February 10, 2013 13:19:07

Nä, jag kan inte precisera... inte än... vi ska också till Kreta, fast inte samtidigt... när sommarens olika "läger" (för alla barnen) är bokade då tittar vi på när det blir skåneresa...

Posted by Ann Arvidson Sun, February 10, 2013 12:25:48

Har ju sagt att jag har ett STOOORT textilbibliotek!!! Har det mesta men det finns lite till att komplettera med (kommer ju hela tiden nytt)!!! När det gäller Louise håller jag med om att hon är en fantastisk människa. Hon håller bandvävningskurser, både i brickband, bandgrind och bandvävstol. Dessutom nålbinder hon! Träffade henne när jag var på kurs uppe i Årsunda på Vikingagården där!!! Hon har en egen hemsida sök på SPÅNGMURS. Har även skrivit ihop kompendium på bandvävning och nålbindning!Kan du precisera lite bättre när ni åker på semester??? Har lite fullt skall på "spinnläger" i början på juli och sedan på bronsåldersvävning med varptyngd vävstol i aug + 1 vecka på Kreta. Vore kul med träff på museet i Husqvarna!!! Kram

Posted by Siw N Sat, February 09, 2013 22:29:57

Hej

Min man har tillverkat snarlika vävstolar. Våra hade fler spolar och vad jag kan se var de lättare att använda. En kvinna som heter Louise Ström och bor i Sandviken är toppenkunnig och har varit i kontakt med våran vävstol. Hon är också mycket hjälpsam.Om du har några kompisar som också är intresserade av att lära sig väva band så brukade hon hålla kurser. Du kan googla henne (min mai ladress till henne verkar vara för gammal) och be om hjälp. Det är kul att väva band och inte alls svårt när man bara kommit på hur man börjar. Lycka till Kram Siw

Posted by Linda Sat, February 09, 2013 14:40:41

Men Ann har du allt!??! ;-) Tack för tipsen jag ska kolla! Jag räknar med en träff på Husqvarnas fabriksmuseum till vår/sommar - vi brukar åka till skåne någon gång per år och tar gärna ett sådant stopp på vägen.

Posted by Ann Arvidson Sat, February 09, 2013 13:00:22

Har dessa och dom brukar finnas på biblioteket också!!! Så kolla där! Kolla antikvariat.net också!

HV konsulentkurs BAND Finns bra beskrivning med tydliga bilder i på många sätt!

Liv Trotzig, Astrid Axelsson BAND 2:uppl 1975 har många bra bilder och även hur man knyter solv till din typ av bandvävstol (f ö samma sätt som till dito på ben).

Liv Trotzig, Astrid Axelsson BAND uppl 1958 har lite annorlunda bilder MEN ibland lite tydligare visat än uppl 2!

Man kan även kombinera med bandskedad mönstervarp och då kan det vara bra att kolla in den vävtekniken lite närmare:

Margareta Sosnierz VÄVA BAND På enkelt sätt upplaga 1982

Torbjörg Bitustöl VÄVA I BANDGRIND 2:a uppl 1978

Lite YouTube: Sök på INKLE WEAVE så får du många bra instruktioner

http://www.youtube.com/watch?v=A6WJss9ipFY

Lycka till + Kram

Posted by Birgitta Sat, February 09, 2013 09:18:49

Den ser fin ut - men jag kan inte hjälpa dig tyvärr. Har sett ibland att det går kurser, annars skulle nog jag googla och/eller knata in till biblioteket och se om de har någon bra bok.