Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Bedrövelse!

stickmaskinPosted by Linda Sun, January 27, 2013 12:34:47

Jag tänkte att jag skulle se om jag kunde byta ut den trasiga sektionen av nålbädden med en från min reservdels-knittax. Konstaterade ganska snabbt att det finns en skena i ett hål genom platinerna på Regina som det inte finns i Knittax så det gick inte. Men då kunde jag i alla fall flytta den trasiga biten ytterst för att få rätt stor bredd.

När jag lyfte ur nålbäddarna en och en föll de isär. :-( Plasten hade blivit spröd med åldern och hölls faktiskt bara ihop där den satt. Inte konstigt att något gick sönder varje gång jag stickat!

I was going to try to fix the broken needlebed-part on the Regina Royal. My first idea was to se if it could be replaced by one from the Knittax AM III, but I could see when I started to take the machina apart that that wouldn't work. So the my idea was to move the proken needlebed-part to one side so that I could use as much as possible. To my horror the needlebed-parts crumbled to pieces when I got the loose (NO force used at all). The plastic has aged... I really liked kntting on it, but now I understand why something allway broke when I did....

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hanna blom Mon, November 03, 2014 17:08:01

Tack, jag lyckades läsa mig till att den ska ligga under den nedre metallskenan och med lite kämpande och inlånade händer från maken så fick vi dit den. Först försökte vi dock att snurra tillbaka de utdragna delarna av fjädern. Det gick väl sådär får man säga, men oavsett så verkar ju fjädern hålla nålarna på plats. En metallpinne hade säkert varit enklare att få dit!! Ja, mängder med kort tog jag, men just denna hann ramla ut när jag plockade bort muttrarna på undersidan av bädden, så den hann aldrig fotas. Tyvärr har jag fortfarande problem med att få min maskin att fungera och behöver en reservdel till underdelen av min släde. Det är en "metallspak"/del som jag tror har blivit lite för mjuk med tiden och att det därav saknas det motstånd som krävs för att förra tråden till rätt ställe. Vad som händer är att den stickar fint när jag drar släden åt höger, men åt vänster så lämnar den alltid stygnen ovanpå nålkrokarnas stängbara "lås". Asch då va svårt det är att förklara. Alltså garnet låser liksom fast den öppna krokens lilla hake istället för att hamna bakom eller under den lilla haken (vilket är normalt utfall när man stickar). Der innebär alltså att jag manuellt måste föra fram alla nålar och sedan trycka tillbaka dem till arbetsläge efter varje vänstervarv. Helt ohållbart. Alla knappar och spakar är i rätt läge så tyvärr är det inte det som är fel. När jag flyttat lite på den här lilla metallspaken under släden så att den sitter korrekt så har det funkat i några varv, men sen hoppar det alltid tillbaka. Jag har testat att skruva loss och flytta den fler gånger än jag kan minnas, men den vill helt enkelt inte... Suck. Det är så frustrerande. Särskilt när maskinen i övrigt fått flera veckor av kärlek och omvårdnad för att den ska fungera. Har du någon aning om var man kan få tag i reservdelar? Tack för hjälpen :) Hanna

Posted by Linda Wed, October 22, 2014 10:55:21

Hmmm... lång fjäder? Det sitter korta fjädrar under varje hake som håller ner stickningen. Och jag har för mig att det är en lång fjäder tvärs över. Bästa vore nog att försöka få fjädern utbytt. Byggfirma kanske?
Den torde sitta framme vid hakarna på nått sått...
På reginan satt den i rännan du ser tydligt på bild två. Nålarna satt igenom och sedan säkrades allt med en lång metallstav. På Reginan var fjärde lite utdragen, men det hade ingen betydelse.
Japp! http://handarbete.appelklyftig.com/#post209 På andra bilden ser du fjädern i Knittax AM3 som just är urtagen. Den sitter alltså dold under den främre metallskenan. Tänk på att alltid ta mängder med bilder när du renoverar maskiner, det är till god hjälp både när man ska sätta ihop den och när man behöver gå till baka och minnas hur det var.

Posted by Hanna Blom Tue, October 21, 2014 20:05:25

Du kan maila mig på hanna.blom(at)hotmail.com. Problemet med min fjäder är alltså (utöver korrekt placering) att fjädern är alldeles utdragen på flera ställen, och det är svårare än jag trodde att lösa det.

Posted by Hanna Blom Tue, October 21, 2014 18:30:43

Hej! Va härlig blogg du har :) Jag har också en knittax M3 (tror att det är M3) och har plockat isär den för att rengöra och olja den. Men när jag plockade isär den så föll en lång fjäder ut, från området under en av skenorna på nålbädden skulle jag tro. Problemet är att jag för det första råkat förstöra fjädern lite, och för det andra hann jag inte se var/hur den ska sitta! Vet du? Tänkte eftersom du plockat isär din maskin :) Mvh Hanna

Posted by bikrgran@gmail.com Thu, March 14, 2013 15:57:20

Your friend, Ann, sent me to look at your disaster, as a warning to me. I have just received a Princess Remac? and had it less than a week. After seeing your mess, I'm DEFINITELY not doing anything, but trying to knit on this machine. I'm so sorry to see this. Looking at your pictures, the similarity between these parts and the Passap parts makes me wonder if maybe you could use the Passap parts are replacements. Just thinking...Good luck!