Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Resårproblemen

stickmaskinPosted by Linda Tue, November 20, 2012 18:48:00

Jag hade lite problem med PS-tillbehöret till Knittax AM3. När man skjuter nålarna ända upp (som det står i manualen) så slår plåten i garnförare i nålarna (som jag hoppas det syns på bilderna). Det tog några dagar innan jag tänkt och helt enkelt prövade att SÄNKA nålarna så att de passerade under plåten och då gick det!

I had a little problem with the ribber attachment to my Knittax AM3. When I push the needles all the way up as the manual says the needles hit the yarn feeder as I hope you can see on these pictures. It took my a few days before I tried again and just lowered the needles a little so they could pass under the part that hit the needles - and it worked.

Tillägg 24/11
Jag har fått en bild från Linda i Norge som visar hur hennes maskin ser ut och man kan ju se att hennes nålar passerar en bra bit innanför. Eftersom jag har två nålförare så har jag jämfört dessa och båda är identiska. Det får mig att tro att det inte handlar om att garnföraren sitter fel (den är dessutom direkt över de öppna nålarna i huvudbädden så arr garnet hamnar på rätt plats. Det måste vara fel på PS-tillbehöret. Förra ägaren sa att hon aldrig använt det - kanske för att det var vajsing från början? Har bara inte listat ut vad än... eller om det är fixbart. Här kommer Lindas bild:

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann Arvidson Tue, November 27, 2012 20:44:08

Hej! Har just jämfört den engelska manualen för AM3 med min svenska (finns på CD:n)!!!

På sidan 29 i den svenska står det "Nålarna på PS kan inte ställas i viloläge. Nålarna kan endast inta endera FRILÄGE eller ARBETSLÄGE. För att få nålarna till arbetsläge (AL) skjuts de upp mot den övre glidskenan och nålföraren förs över. Därvid försätts de automatiskt till arbetsläge." Hittar ingen motsvarande notering i engelska AM3 manualen som jag hämtat ner från Knittax gruppen.

Jag tolkar det som om att man ALDRIG för nålarna "ända upp"" utan bara till ca 2/3 höjd = upp till glidskenan. Antar också att det betyder "ända upp till arbetsläget"

Svenska manualen fortsätter (och det är det sista stycket som är intressantast):

"Vid uppläggning ska H-nålföraren stå till vänster och PS-nålföraren till höger.

Nålarna på PS-bädden skjuts HELT UPP mot den övre glidskenan och nålarna på H-bädden förs till AL."

Det här sista stycket finna också i engelska AM3 manualen - men då det inte framgår att VILOLÄGET inte existerar på PS-bädden så missförstås troligen informationen.

Hoppas det är detta förklarat en del funktionsmässigt! Kram

Posted by Linda Sat, November 24, 2012 09:16:20

Vad gäller olja använder jag Bellador Oil avsett för Passap Stickmaskin som jag köpte på E-bay när jag skaffade min första maskin (Passap Automatic), jag läste att man skulle undvika symaskinsolja, men har inte riktigt fattat varför så jag vet inte om det är sant. Jag har också träffat på maskinstickare som använder olja avsett för vapen och det tror jag kan vara en god idé.

Antihalkmattorna kommer maken med ibland - jag vet inte varifrån men gissar Biltema, Jula eller Clas Ohlsson. Får återkomma om det när han kommer hem.

En bra källa för kunskap kring alla knittax-modeller är andra stickare och det finns många på Yahoogruppen: http://groups.yahoo.com/group/knittax/

Posted by Erika Fri, November 23, 2012 23:03:00

Ok. Jag ska absolut testa Antifriction slide master, det var ett bra tips, tack! Antiglidmattor låter ju också som en bra investering, jag sitter alltid och håller emot med handen i ena änden och det blir ju lite tröttsamt att hålla på så hela tiden. Sen har jag undrat vad man ska använda för olja. Det finns ju gammal olja som såldes med maskinen men jag tänker att det kanske är bra att köpa nytt och fräscht. Använder du symaskinsolja och var får man tag i antiglidmattor?

Posted by Linda Wed, November 21, 2012 13:30:12

Jag sprayade hela undersidan på nålföraren med Antifriction slide master (finns på Clas Ohlson) några gånger och så oljedroppar på nålklackarna. Det ska inte gå så trögt att man bli svettig. Första varven är alltid tröga (troligen drar jag för hårt när jag lägger upp). Jag har antiglidmattor under maskinen när jag kör, går det så trögt att maskinen trots dem flyttar på sig då är det nått fel. Antingen ska det smörjas mer eller så är maskspänningen för stor.

Posted by Erika Tue, November 20, 2012 22:28:47

Åh, jag måste få fråga hur trögt går garnsläden för dig när du kör knittax am3 med ps-tillbehöret? Jag blir riktigt svettig när jag kör min, men jag vet inte var nånstans jag skulle kunna smörja för att få den att gå lättare. Har haft isär den och rengjort och så, så den ska inte vara full med smuts i alla fall.