Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Hemtomten!

Antik stickmaskinPosted by Linda Sun, November 18, 2012 20:26:58

Nä nu vet jag vad det är för stickmaskin jag vill ha; en "Hemtomten" tillverkad av Atlas Copco. Jag hittade den i Tekniska museets samlingar:

http://www.tekniskamuseet.se/objekt.html?Id=http://kulturarvsdata.se/tekm/object/TM14928

Den är inte identisk med min, nålföraren är något annorlunda, men stommen är lika och bordet vid sidan är en mönsteravläsare! På tekniska museet finns 28 mönsterkort.... avis!

Här är ytterligare en som liknar min:
http://www.tekniskamuseet.se/objekt.html?Id=http://kulturarvsdata.se/tekm/object/TM18581

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann Arvidson Tue, November 20, 2012 10:19:20

Jag vet var det finns fler mönsterkort - Textilhögskolan i Borås. I alla fall fanns det bunta-vis där i stickmaskinssalen 2000-2001 när jag gick kurs. Skall se om jag kan få komma och kolla och fotografera! Vet efter provstickning på deras dåvarande Persson:ar att det var ett "himla" plockande för att få till mönsterstickningen!!! Vi hörs längre fram om detta!