Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

En ny symaskin

syPosted by Linda Fri, October 05, 2012 16:04:33

Jag har bestämt mig för att skaffa mig en ny symaskin - en modern alltså. Jag har i många år haft en AEG från elgiganten som jag varit nöjd med, men nu har jag fått ett litet arv som i alla fall räcker till en uppgradering...

Vad vill jag ha då?

Hmmmm.... en bruksmaskin som klarar både det ena och det andra. Den behöver inte ha en miljon sömmar, men ett alfabet vore kul. Alla maskiner har ju raksömmar och elastiska sömmar och knapphål och dragkejdefot så det är självklart. Jag vill att den ska ha lite styrka i motorn så man kan lägga upp ett par jeans eller kanske sy ett jeanslapptäcke. Det ska finnas möjlighet att köpa till specialfötter så jag kan "bygga ut". Den ska vara av friarmstyp såklart, men det är de flesta. Den får gärna ha lite avstånd mellan nål och maskinhus så man får in tyger där. Priset ska ligga under 10 tusen, men gärna lägre. Det ska finnas en juste garanti. Det ska vara av ett märke som är känt för att inte krångla. Absolut inte Bernette och jag är misstänksam mot Bernina (har negativ erfarenhet). Den ska stå stadigt och jag ska inte flytta runt den.

Planen är att åka på syfestivalen och prova mig fram.... men man tar såklart emot råd från andra ändå...

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Mon, October 22, 2012 21:57:49

Det blev en Husqvarna Tribute 140C och nu är det bara att hoppas att den lever upp till mina förväntningar i längden också.

Posted by Linda Fri, October 19, 2012 20:18:33

Jag är lite sugen på Husqvarna Tribute 140C, så det kanske det blir, Annika!

Posted by Annika Fri, October 19, 2012 04:38:09

Husqvarna ska det ju vara!

Posted by Ann Arvidson Sat, October 06, 2012 19:47:27

Jag har en gammal gammal Bernina Record från 50-talet som gått tåget under många år!!! Har sytt hästtäcken, grimmor samt läderapplikationer och under ett 20-tal år även alla mina kläder på den. Min mamma hade en sådan och pappa sydde prototyper till säkerhetsbälten på hennes. Har också en Husqvarna 2000 som jag sytt finare tyger på typ siden m fl då Berninan är lite väl tuff för sådana tyger. Har faktiskt inte provat något sådan där modern med brodyrer & datastyrning. Skall bli kul att höra vad du får tag i och hur du trivs med just den maskinen. Försök att få hyra maskinen först och prova!

Posted by Bibbi Fri, October 05, 2012 20:03:29

För mej har Pfaff varit den absolut bästa maskinen. Bernina har jag verkligen ångrat.