Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Jac 40

stickmaskinPosted by Linda Mon, August 13, 2012 20:19:59

Idag tänkte jag presentera en av mina nya leksaker som jag faktiskt inte använt än.

Jac 40 är en mönsterväljare till Knittax Stickmaskin (eller till vilken maskin som helst med samma nålavstånd). På första bildern ser ni själva manicken med en snyggt hålkort istoppat. Mönsterväljaren fugerar så att man har ett hålkort med önskat mönster. Man vrider fram till första mönsterraden och ställer piggarna mot nålbädden och nålarnas klackar och drar helt enkelt rätt nålar i arbetsläge - helt manuellt. Som ni ser på undersidan är det bara vissa piggar som syns - det är de man ska använda. Istället för att skjuta bak en nål i tagen tar man alla på en gång med hjälp at Jac 40. Med min jac 40 fick jag två klara hålkort (bild 2) och två "gör-det-själv-kort" och en hålstans till (Kallas "paperdrill"). Tvärr är hålkorten i en relativt spröd plast som helt enkelt håller på att vittra sönder, så mitt jobb blir att hitta lämlipgt substitut.

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Thu, October 22, 2015 20:39:36

Nej, jag har inte testat att göra egna kort.

Posted by Ulrika Wed, October 21, 2015 16:11:24

Hej!

Gammalt inlägg, men jag provar att fråga ändå och hoppas det går bra.
Har du provat att göra egna kort, vad kom du i så fall fram till var bästa materialet och tekniken? OH-film som föreslås i tidigare kommentarer låter lite för sladdrigt och ömtåligt, men det vore ju suveränt att kunna skriva ut direkt på det som ska bli hålkortet så fungerar det?

Tack för en intressant blogg! :)

Posted by Linda Wed, August 15, 2012 20:44:25

Ann, jag har lagt upp lite närmare bilder. Som du ser är mina argentinska med text på spanska. Jag har ingen ask småkort, har du scannat din manual vill jag gärna ha en kopia.

Posted by Linda Wed, August 15, 2012 19:15:51

Camilla! Gå in på sysidan.se

På forumet för stickmaskiner kan du få svar på ALLA dina funderingar från medlemmar som kan mer än mig också.

Posted by Camilla Wed, August 15, 2012 14:49:44

Hej Hur kan jag maila dig hat sett en stixkmaskin jag är sugen på men kan vet inget om detta :) Med vänlig hälsning, Camilla cam.eri@telia.com

Posted by Ann Arvidson Tue, August 14, 2012 20:49:52

Sorry, min fina lista blev visst sabbad av editorn!!! Hihi...

Posted by Ann Arvidson Tue, August 14, 2012 20:43:48

Vilka original hålkort har du??? Jag har 13 olika och en sådan där spelkortsstor kassett med bilder på uppstickade mönster till vilka man kunde köpa förstansade hålkort! Har du någon sådan ask??? Såg också på ett ställe att man kan konvertera ett hålkort för Passap Duo 80 till Jac 40!!! Och ett annat namn på Jac 40 är faktiskt Passap Jac. Köpte min första från Tyskland så jag har manual på originalspråket tyska. Den engelska "norpade" jag dock från nätet - Men det är inte den som ligger inne i Knittax-gruppen!!!

MINA MÖNSTER HÅLKORT:Muster-Nr 66a RosenmusterMuster-Nr 64 Moderne StrukturMuster-Nr 71a SommernachtstraumMuster-Nr43 Fan-JacquardMuster-Nr 41a LyonMuster-Nr 38a JeanetteMuster-Nr 38a anslutningsdel Anschluss-LochkarteMuster_Nr 59a JoachimMuster-Nr 94 Aparte Island-StreifenMuster-Nr 20 Langstreifen Blattgerlink

Muster-Nr 89 Elegante StrukturMuster-Nr 6 Fang-Jaguard-BordüreMuster-Nr 107 Norwegermuster Ulli

Kram Ann

Posted by Linda Tue, August 14, 2012 17:35:35

Tack Ann - att skriva ut på OH direkt hade jag inte ens tänkt på! Jag var inne på registerna... mina orginalkort är ganska styv faktiskt...

Posted by Ann Arvidson Tue, August 14, 2012 13:03:22

OH-film på liggande A4 + revolvertång till de små kanthålen + din hålstans till "de vanliga" hålen. Om du skannar in ett mönsterark i datorn (Laserskrivare bäst) och testar fram DIN skrivares korrekthet vid utskrift så kan du sedan skriva ut mönster schablonen på OH-film direkt och klippa fram ett nytt mönster. Hm... brukar vara ett pyttelite hålanvisning men du kan alltid använda en fin syl till att skapa sådana.

Går också att använda sådana där gröna/grå plast register. Men då får du skriva ut en pappers schablon och klistra ihop med plasten och sedan kan du klippa ut hål som passar till det mönster du vill kopiera till det blivande mönster kortet. JAG har gjort så här till min JAC 40 silverfärgad och det fungerar bra. Dock är OH-filmen lite styvare så man får hjälpa till lite med frammatningen. Men du kan ju alltid testa!!! Kram Ann