Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

samsam

stickaPosted by Linda Tue, February 09, 2010 07:59:44

SamSam är populär och används till vår träning. Vi behövde en SamSam-figur men hittade ingen att köpa så det blev till att sticka en. Jag kan inte sticka (trodde jag, men resultatet blev godkänt så NU kan jag) så det gällde att hitta något enkelt.

SamSam är stickad i ett stycke efter följande mönster. Lägg först upp 40 maskor rött garn, sticka sedan 30 varv slätstickning. Byt till valfri ansiktsfärg och sticka 8 varv slätstickning. Byt till rött igen och sticka 8 varv stätsticking. Sedan stickar man ihop maskorna två och två så att det bara blir 20 maskor kvar. Sticka ett varv och sticka återigen ihop maskorna två och två så att det bara blir 10 kvar. Sticka ett varv och dra sedan tråden igenom maskorna.
Jag använde tambursöm till ögon, mun och S. Då virkar man fast små luftmaskor med virknål. Fäst alla trådarna. Sy igen ryggen och snörp ihop mössan. Fyll med stoppning och sy igen fötterna. Sy sömmar så att armar och ben bildas. Avsluta med att sy en tråd runt halsen och dra till.

Nu är SamSam färdig för lek. Låt barnet bestämma rikningen i leken och häng på. Härma och benämn och, framförallt, invänta ditt barns agerande.

Inlägget är lånat från min ds-blogg.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.