Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Semesterfynd

Antik stickmaskinPosted by Linda Wed, July 18, 2012 20:27:07

Under semestern hittade jag en annons på en stickmaskin i en tidning från 1895 (uppklistrad på väggen i drängstugan på Hälsingegården "Bortom Åa" i Fågelsjö) och en Perssons stickmaskin uppställd på hembygdsmuseet i Arvidsjaur (den var dock inte i brukbart skick utan skulle behöva en grundlig genomgång). I Fågelsjö fanns dessutom en second handbutik som hade en hel del garn jag hade velat ha, men vi reste med tåg och det var i början av resan så det gick inte :-(

Jag måste säga att både annonsen och sen själva maskinen fick mig sugen på att få prova en sån raritet - snubblar du över en som är i sådant skick att den går att renovera är jag intresserad.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Tue, July 24, 2012 16:02:22

Tja, varför inte. Livet har lärt mig att man inte ska planera för långt i förväg, men vi kan höras av och se hur livet ser ut. Du håller ju koll på min blogg ochvi har ju mail :-)

Posted by Ann Arvidson Tue, July 24, 2012 13:04:12

Hm... Om du kan tänka dig ett lite långsiktigt utforsknings projekt så kanske vi kan ta en helg (nästa vår/sommar när jag fått röjt färdigt i huset och lyckats få fram mina två Perssonar!) i lugn och ro för jag har både en liten som min mans farmor stickade strumpor på till en förläggare i Sparsör samt en stor jag köpte på loppis här nere! Vet att en sådan lång funnits i huset tidigare hos min mans gamla faster som stickade tröjor på den till samma förläggare som mamman! Har också en hel del instruktioner och tillbehör. Den lilla hade jag inne på Textilmuseet för genomgång och smörjning för många år sedan. Vad tror du??? Kan det vara något???

Posted by Linda Tue, July 24, 2012 12:44:24

Jag är inte ute efter nått särskilt, det skulle bara vara häftigt att få prova en!

Posted by Ann Arvidson Tue, July 24, 2012 12:26:41

Synd! Här nere i Mark dyker det upp sådana här ibland! Vill du ha en kort eller en lång i bädden? De flesta är finstickare men en och annan grövre kan också segla upp till ytan!!! Har en kompis (Johan Olausson) som stickar allt möjligt på Persson, säljer stickat och visar sådana här maskiner på marknader. Du kan nå honom via den här länken:http://lokalproducerat.net/textil/barnklader/almbys-trika

Kram Ann

Posted by Linda Sun, July 22, 2012 14:13:22

Har redan ringt på den, men tyvärr försent. Enda hoppet för mig är att köparen ångrar sig. Har också ringt på en betydligt yngre Halda som också finns för långt norrut... köparen ville väl inte skicka men skulle tänka på det... jag hoppas...

Posted by Ann Arvidson Sun, July 22, 2012 12:14:33

Kolla in stickmaskiner på Blocket just nu!!! Finns en finfin gammal Husqvara (mycket lik Persson:arna) som bortskänkes - men uppe i Luleå!!! Ser ut att vara i helt brukbart skick!!!

Kram Ann