Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Rundstickning

stickmaskinPosted by Linda Sat, June 23, 2012 13:45:36

Ja! Jag kom på det! Igår höll jag på och försökte förstå hur man skulle rundsticka på Regina Royal. Det stod inte ett ord om det i bruksanvisningen (som jag bara har på norska...). Många fel blev det. Men idag var det hur enkelt som helst!

Instruktioner:

Lägg upp på önskat antal nålar på bakre bädden (lyft bort den främre) och sticka ett varv. Lägg nu dit den främre bädden med nålföraren på motsatta sidan. Lägg upp på de önskade antalet främre nålar. Det är lite pillrigare, men det gick bra utan att gå runt platinerna. Sticka nu ett varv, du håller i garnet så kör långsamt och håll hela tiden koll på att garnet ligger rätt. Nu står båda nålförarna på samma sida och du kan koppla ihop dem. Nu är det bara att sticka. För att den ska sticka bara en sida i taget ställer du ena nålföraren i friläge (mitten) och andra i arbetsläge (pekar utåt) och så byter du i varje varv.

För att testa blev det ett fodral till julmusten - så nu blev det påskmust ;-)

Och sen testade jag lite till och det blev en socka!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sat, June 30, 2012 22:53:38

Nä, jag använder samma garn till båda, fast jag har egentligen inte provat tillräckligt för att ge ett kategoriskt svar... ska prova med mitt tunna ljusblå garn http://handarbete.appelklyftig.com/#post91

Posted by Ann Arvidson Sun, June 24, 2012 16:31:44

Vad duktig du är!!! Längtar tills jag fått till det med min Regina. Har provat min "nya" Knittax idag och konstaterat att den snällt stickar MEN går väldigt trögt!!! Skall nog prova din variant med att tvätta hela maskinen i lacknafta!!! Måste bara handla imorgon för vi hade inte mer än en pytteliten skvätt kvar!!!

Hm... Är det som jag tycker att Knittaxen stickar med finare trådar än Reginan???