Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Närbild på Regina Royal

stickmaskinPosted by Linda Tue, June 12, 2012 20:58:28

På begäran kommer här en närbild på nålar och platiner på Regina Royal. Detta är ena halvan, den andra är just nu i bitar och håller på att rengöras. Släden som syns i bakgrunden är inte på sin plats för även denna behöver rengöras.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sun, June 17, 2012 17:43:44

Nu har jag också en Jac 40!!!! Slog till och köpte en maskin till (vilket blev två - en på köpet, och en Jac 40).

Posted by Linda Sun, June 17, 2012 14:01:59

Ann - är det du! Jodå, din blogg har jag varit inne på. Tack så mycket för all information! Det är platiner på båda. På sysidan.se finns också ett maskinstickningsforum. Stämmer att jag bor utanför Sala - maskinen jag köpte fanns i Västerås.

Posted by Ann Arvisdon Sun, June 17, 2012 11:06:35

Hej Linda, Nä, jag har inte mer än kort beskrivning av dubbelbädden - men vore kul att få läsa även resten TROTS att den är på norska! Om jag sett rätt så bor du utanför SALA??? Själv bor jag mitt emellan BORÅS-VARBERG! Tack för länken! Skall utforska den NOGA. Resåbädden har en enklare nålförare (oftast utan trådspänning) som nästan alltid stickar! En äkta dubbelbädd har en exakt likadan nålförare som huvudbädden och kan stängas av från stickning i ena riktningen. Detta gör att man kan sticka ett håll på huvudbädden, stänga av tillbakavarvet SAMT på dubbelbädden inte sticka framvarvet UTAN stänga av detta och BARA sticka tillbakavarvet. Därvid kan man RUNDSTICKA t ex trikå-tunnlar! När jag ser nålföraren på dina bild så ser jag TVÅ exakt likadana nålförare - en på varje bädd!!! Hängde du med??? Det enda som skiljer huvudbädd och dubbelbädden åt borde vara att dubbelbädden INTE har platiner(?) Skall bli spännande att följa dina stickprojekt på denna maskin. Jag har en s k JAC 40 mönster-historia som det står om längst bak i boken - dom är svåra att få tag i här i Sverige men finns gott om i Tyskland på Ebay.de. Kan skicka dig en fil med instruktionerna till den - fast de är på tyska! -men du kanske kan få en hum om hur man kan få till ganska stora mönster i sticket(?) Har en gammal blog som jag inte uppdaterat på över ett år (inte orkat) där jag skrivit lite om min Regina www.flickornaihulta.blogspot.com Där kan du också läsa om mina djur och andra gamla redskap jag pysslar med.

Posted by Linda Fri, June 15, 2012 16:49:45

Tack Ann!. Jodå jag fick instruktionsbok, men till intruktionen för att använda dubbelbädden är på norska, har du den på svenska blir jag glad. Skene har jag ingen aning om var det ligger, själv bor jag i Ransta och du får gärna hålla kontakten. Gå gärna med i http://groups.yahoo.com/group/All_Time_Vintage_Manual_Knit_Mach_Club/ Där finns flera med intresse för gamla stickmaskiner.Jag hade ingen aning om att det var skillnad på Dubbelbädd och resårbädd!

Posted by Ann Arvidson Fri, June 15, 2012 13:35:09

Grattis till köpet!!! Såg den också!!! Har en enbädds Regina Royal som funkar perfekt. Har precis gått och köpt mig en Knittax II med resårtillbehör!!! Kanske vi kan hålla kontakt??? Fick du med instruktionsboken till maskinen? Annars har jag den inskannad. Och du, Det är faktiskt en "äkta" dubbelbädd om jag förstår rätt av min instruktionsbok!!! Man kan alltså sticka rundstickning på den på alla nålarna i bägge bäddarna samtidigt!!! Resårbädd är något som som är en enklare bädd med varannan nål och inga möjligheter till mönsterstickning runtom. Jag bor i Skene var bor du? Långt upp misstänker jag eftersom det bara var hämtning som gällde på Tradera. Vore kul att träffas någon gång och utbyta erfarenheter. Glada hälsningar Ann