Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

fusk-krage

stickmaskinPosted by Linda Thu, November 10, 2011 20:06:40

Provade att från eget huvud sticka en fusk-krage till vintern. Storleken visade sig bli 3-4 år. Garnet är raggsocksgarn från Varntofta. Den är stickad på Passap Automatic, varannan nål, maskspänning 10.

Så här gjorde jag:

Först la jag upp på 45 nålar och stickade 30 varv, sedan maskade jag av från mitten och ut mot sidorna, så att det blev som en rundad öppning.

Sedan stickade jag en till på samma sätt.

Rundningarna i dessa hängde jag sedan bredvid varandra på nålarna och stickade 25 varv. Varannan maska repades upp och stickades upp för hand för att få resårstickning.

Jag är nöjd med:

Mest nöjd med att det ö.h.t. blev något som faktiskt går att använda!

Vad jag kunde gjort annorlunda:

Mycket. Först och främst är den liten i halsöppningen så större där hade varit bra. Antagligen ett större "hål". Sedan skulle jag vilja finna nått alternativ till resårstickning eftersom det är så långtråkigt att göra för hand. Modellen är klassisk, men jag vill nog ha nått snyggare som ligger lite mer runt axlarna än som en lapp fram och bak.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Sat, November 12, 2011 09:35:14

Ja, det där med att ta varannan maska och repa upp till resåren var nog onödigt. Håller på med en kofta och där har jag tagot var tredje istället.

Posted by Bibbi Sat, November 12, 2011 04:06:05

Med ett så pass tjockt garn går det nästan lika fort att sticka resåren för hand. Jag tycker förresten att resåren fungerar lika bra om man repar upp var fjärde maska. Eller i alla fall var tredje. /Bibbi