Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Husqvarna-renovering, yngre 12:an

veteransymaskinerPosted by Linda Mon, September 23, 2013 18:41:12
I somras hittade jag en Husqvarna 12 på tradera. Nu I helgen var det dags för en första renovering. Jag gissar på tillverkning någon gång mellan 1945-1956. Den har ett helt hjul (utan ekrar) så den har varit motoriserad från början.
Jag började med undertrådsområdet som var helt ihopkletat, men lätt att rengöra. Mekanismen för att fälla ner matartänderna är tyvärr böjd och funkar inte alls. Ska ta och titta närmare på om den går att räta ut senare.
Sen bytte jag stickkontakt eill en som funkar i moderna uttag (när jag kör med gamla maskiner har jag alltid en extra portabel jordfelsbrytare mellan maskin och vägguttag - enkel försäkring).

Maskinen sydde och motorn var definitivt tyst. Den här kan man köra även om barnen sover i samma rum!

Än är det inte perfekt, stygnslängden känns som att den är för kort (om jag jämför med min andra 12:a). Måste ta reda på vad som stör den.  • Comments(3)//handarbete.appelklyftig.com/#post295