Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Fina fossingar - symaskinstillbehör

veteransymaskinerPosted by Linda Mon, April 08, 2013 17:29:18

Lägger dessa under kategori "trampsymaskin" även om de faktiskt inte passar någon av trampmaskinerna. De passar till min Husqvarna 12 och Singer 201K (som jag inte ens visat på bloggen än, räddade den då jag hittade den på gården av ett loppis med en dm snö över sig). Båda maskinerna behöver omvårdnad innan de är i brukbart skick så de här fina tillbehören får vänta lite:

1. Det är en knapphålsfot med flera olika knapphål möjliga. Tänkt till en raksömsmaskin. Som du ser finns det dubbletter av två av de sakerna som formar hålen (mönsterkammar?). Dem byter jag bort mot en överraskning till någon som HAR en knapphålstillsats men saknar just de två. Jag betalade 66 kr vilket inte är mycket, å andra sidan saknas en del (vad jag kan se när jag kollar på samma modell på Ebay) och manualen. Vi får väl se om det blir problem sen när jag ska försöka använda den. Gissar att det är en 1950-tals produkt.

2. Detta är en raritet, ett sicksacktillbehör till en raksömsmaskin. På locket ser man vilka sömmar den klarar (en grundsöm och en för varje hjul). Från början ska den ha haft en plasthuva och det finns fler mönsterhjul att få tag i. Den ska också fungera som övermatningsfot. Jag betalade 110kr vilket är ett helt rättvist pris, men de två som jag hittar på Ebay nu ligger på 200-350 DOLLAR!!! Det kan jag garantera att jag aldrig hade betalt!

Har någon manual till dessa två skulle jag bli jätteglad om du ville dela med dig!

  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post279