Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Knittax M2

stickmaskinPosted by Linda Mon, May 02, 2011 19:34:57

Jag kunde inte motstå när jag blev erbjuden en stickmaskin till - gratis. Den skulle vara 60-70 tal, men det tror jag inte. Bruksanvisningen är daterad 1954 och den är mer primitiv än Passapen.

På bilden syns maskinen, tillbehören och det första jag provstickade. Tre av platinerna (plattorna mellan nålarna) var lösa, men annars fungerade den direkt. Jag har inte gjort NÅGOT. Den har stått oanvänd i en 30 år, men har innan dess använts mycket kan jag se. Flera av tillbehören är trasiga och en nål i vändkamen gick av när jag provade den (och det var inte så att jag brukade våld på nått vis).

Men betyget till knittaxen är bra, det var mycket enkelt att sticka med när jag gjorde testet (som naturligvis inte bara är en lapp... det ska bli nått, ser du vad?)

Knittaxen verkar vara vanligare än Passapen för jag hittade direkt två andra som bloggar med en sådan maskin. http://ompysselochliteannat.blogspot.com/search/label/Knittax och http://brinn.typepad.com/brinn/maskinstickning/

  • Comments(5)//handarbete.appelklyftig.com/#post114