Linda handarbetar

Linda handarbetar

.

Jag är mamma till 4 underbara barn som jag gärna fixar prylar åt. Sy, virka, stick, brodera - det mesta går bra med ett tydligt mönster att följa. Jag är kommer ni att märka en med attityden "hellre än bra".

Can't read this? Use Google translation tool! Translate from Swedish to your language.

Mike, med träningströja

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Mon, July 24, 2017 21:31:50

Som tack för alla fina stickade tröjor vi gjort åt Lammily fick vi en Animal Rescuer - Lammily! Vi debatterade lite om namnet, men tillslut vann Lilla K och han fick namnet Mike.
Mike har inte fått så många kläder än, men en just träningströja av en gammal strumpa har han fått. De stickade tröjorna passar för övrigt jättebra på honom också!


  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post391

To boldly go....

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Sat, January 07, 2017 17:52:49
Det blev en "tröja" till. Fast i den här färgsättningen blir den en klänning. Skulle behövt ett bar svarta nätstrumpor också, men det duger. Vår Lammilydocka Stella gör sig redo för Cosplay... som Uhura såklart  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post380

Tröjor och vintriga bilder

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Sat, January 07, 2017 15:57:27
Jag har stickat några tröjor av restgarn. Lammilydockorna Ylva och Stella samt Kenneth visar upp dem. Min egen lilla fotograf har fotat dem! Efter fotograferingen tog vi en runda i byn på jakt efter nya fotograferingsplatser - men med mer kläder på sig, för det är ju lite kyligt.


  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post379

Mycket nytt till Lammily

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Fri, December 30, 2016 12:56:50
Under hösten har jag gått en kurs på Mora Folkhögskola med tema dockkläder till Lammily. Det ingick massor av mönster och återvunna kläder (=tyger), övernattningar och frukost. Och så en massa inspiration och gott om tid att sy. Ville man utveckla nya mönster fanns kurshållaren till hands. Fokus var att göra snygga, men enkla kläder.

På, och efter kursen har det blivit en hel del. Senaste var en väska där jag förminskade ett av väskmönstrena från "Bag of the month-klubben". Bilderna är bara ett LITET urval.Dessutom har jag skapat en svensk FB-grupp för skapare av Lammilykläder: Kreativa Lammily


  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post371

Lammily - overall

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Sun, May 15, 2016 15:25:35
Genom att använda mönstret för byxdress gjorde jag den här. Ärmar och ben är förlängda. Bakstycket helt ihopsytt och fronten öppen lite mer. Till sist en krage och ett löst skärp.

Lilla K fixade pensel och målarburkar. Burkarna är bara ihoprullade remsor av tidningspapper. Ytterst har hon limmat dit vitt papper som hon ritat på. På toppen finns cirklar av färjat papper.
  • Comments(1)//handarbete.appelklyftig.com/#post360

Lammily - lilla svarta

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Sun, May 01, 2016 12:09:13
Jag har ordnat ett mönster på den "lilla svarta" till Lammily. Mönstret är klart, sytt och testat. Jag har alltid behövt justera lite för att få klänningen "perfekt". Sömsmån ingår!
Klänningen passar fint och är sydd i ett vävt tyg. Instruktioner finns på mönsterarket.

Om du har användning för mönstret räcker ett TACK i kommentarerna som betalning.


I've made a pattern for the little black dress for Lammily. The pattern is finished, smaller adjustments might be needed still. It fits nicely and is sewn in a woven fabric. The instructions are in Swedish. I've used elastic thread for gathering in the middle.

If you have any use of the pattern a Thanks in the comments are all the payment I want.  • Comments(3)//handarbete.appelklyftig.com/#post359

Lammily-kläder

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Sun, February 21, 2016 16:41:12
Jag blev riktigt nöjd med dessa två plagg. Klart jag delar mönstret med er.
Och här kommer mönstret i pdf...  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post358

Byxdress till Lammily och Simba

Dockor, dockkläder och merPosted by Linda Wed, December 30, 2015 21:05:48
Jag sydde en byxdress till en stor babydocka idag. Använde då Susan Kramers mönster. Då jag inte har dockan vet jag inte om den kommer att passa förrän jag får chans att testa. Nåväl inspirerad av samma enkla mönster skapade jag ett åt Lammily och sen ett åt Simba. Det var skoj och jag tänkte dela med mig av mönstret till er

Mönstret finns att ladda ner i pdf, med enkla instruktioner:

I made a bodysuit for a baby doll using Susan Kramers pattern. I don't have the doll at hand so I don't know if it will fit. Well, inspired by this I remade the pattern for a Lammily doll and a Simba doll. It was fun and I'll share the pattern with you. The instructions are in Swedish, but use Susan Kramers pattern as a guide.

  • Comments(0)//handarbete.appelklyftig.com/#post356