21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

Resursen på dagis

FörskolaPosted by Linda Sun, November 15, 2009 11:26:08

"Nu har vi fått veta att vårt barns resurs blir ersatt av en annan som jobbat längre i kommunen"

Denna typ av uttalanden har jag hört många gånger - i samtal, via mailinglistor eller forum eller skrivet på bloggar (t.ex. här).

Det blir problem med att resursen ju är den som vet vad som ska göras, som har fått utbildning o.s.v. Det betyder att föräldrarna måste strida för att inte bli av med denna guldmänniska som allt hänger på.

Problemet är inte att resursen slutar - problemet är att ALLT hänger på en person.

Avskaffa de personliga resurserna som allt hänger på. Se till att ALL personal på hela förskolan får utbildning, att all personal på barnets avdelning är väl insatta i vad som ska göras och hur, att all personal är barnets resurs och delar på ansvaret.
När det fungerar blir det ingen katastrof om någon slutar, det blir ingen katastrof när någon är sjuk, verksamheten kommer att vara bättre anpassad från början då all personal förstår och framförallt så försvinner en börda för föräldrarna som slipper strida för sådana självklarheter som rätt stöd!

Det här inlägget är starkt kopplat till ett äldre inlägg: http://21.appelklyftig.com/#post1  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by cini Mon, February 01, 2010 22:23:40

Har du/ni fått ngn respons på det kloka konstaterandet. Hur ställer sig skolans personal?

Jag med förklädet mot mörk bakgrund.

Posted by Mary Tue, November 24, 2009 10:41:25

Hej! Kul att du tittade in hos oss. Ja vi "pratar" mycket tillsammans och det är så roligt för det ser ut som att hon vet vad hon säger och förstår vad vi säger :-) Jag lägger till dig i mina favoriter, det är alltid bra att ha föräldrar med äldre downs-barn som man kan vända sig till och även läsa inlägg hos.