21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

Vegetariskt!

DiversePosted by Linda Sun, February 11, 2018 09:15:47

Tre månade med vegetariska lunchlådor, många vegetariska middagar och vegetariska restauranger har haft effekt. Han äter utan problem vegetarisk mat (i alla fall som mamma lagar - restaurangmaten är ofta för stark).

Idag testade jag att tillaga vegetarisk Jalfrezi och serverade med mammas indiska plattbröd (eftersom han måste ha glutenfritt). I den här röran syns de olika ingredienserna tydligt, så han vet vad han äter. Han hade INTE tagit många tuggor av det där för ett år sen. Vi lägger det på brödet och viker så är det lätt att äta.


Vill du också testa receptet så kör på. Jag använde mig av det här receptet (och kan rekommendera flera andra i samma serie). Att det är en ketchupproducent som står för recepten gör inte ett dugg - sonen älskar ketchup.


Och för dig som är orolig - vi äter inte BARA vegetariskt, det blir 1-3 kötträtter i veckan. Igår åt han baconinlindad kyckling på en trevlig restaurang.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marina Glöck Thu, July 26, 2018 08:21:03

Vad bra att det funkar så fint! Man behöver inte vara ett dugg orolig även om ni inte skulle äta något kött. Livsmedelsverket intygar att det går bra att äta helt vegetariskt för både barn och vuxna. Men man bör ha läst på lite.

Posted by Lena Josefsson Fri, June 22, 2018 09:17:47

Hej Linda! Vad roligt att läsa att det fungerar bättre och bättre! Medvetenhet kring innehåll i maten är a och o för dottern, men även för mig, men dotter är mer noggrann och jag vågar påstå mera kvalitativa bedömningar. Är köttet för segt spottar hon sonika ut det, är det för salt eller smakar det ingenting säger hon ifrån. Smakar de fina, dyra rawfooddrinkarna som jag mixar ihop för beskt, för surt tvärvägrar hon. Men finns det lite söt frukt med som balanserar upp det hela och någon god smak då fungerar det alldeles utmärkt.