21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

Stoppa tvångsinskrivning

SkolanPosted by Linda Wed, April 29, 2009 14:13:34

Vår uppfattning är att det är föräldrarna som ska välja skola. Grunden för att välja särskola istället för grundskola är att det finns en medi­cinsk diagnos om utvecklingsstörning. Om det finns det är det föräldrarna som ska avgöra om eleven ska gå i särskola eller grundskola. Min bedömning är att det trots allt behövs en paragraf om att samhället fattar det beslutet om det är helt uppenbart att barnet behöver gå i särskola.

Ovanstående är ett uttalande av skolministern i tidskriften Föräldrakraft.

Just nu håller man på med den nya skollagen och ett av föslagen är alltså att återinföra möjligheten att tvångsinskriva elever i särskolan mot föräldrarnas vilja. Detta är ett stort bakslag och vi måste protestera. Tycker du att det är VI som föräldrar som känner vårt barn bäst som alltid ska ha sista ordet så skicka ett brev till din politiker i utbildningsutskottet och gör din röst hörd!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by ylvisen Sun, May 10, 2009 18:16:49

Ja jag läste vad han sagt å höll inte riktigt med honom...

Ja visst kan vi bada på fredagar fortfarande och ska väl få arslet ur vagnen till hösten å göra det... men den lilla gemenskapen som är på förmiddagarna med ca 3 barn och teckensamling i lugn och ro blir inte samma sak men jag tror nog att felix gillar när det är lite vildare :) men kommer sakna agneta och lugnet. Ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med andra föräldrar om man nyligen fått ett ds-barn, synd att de tar bort det...

kram ylva