21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

En egen teckendocka

AKK - stödtecken och annatPosted by Linda Sat, May 04, 2013 11:29:55

Jag har mycket länge funderat på att sy min egen teckendocka, alltså en docka som kan använda teckenspråk. Min första variant var en stor trasdocka utan armar som fick armar genom att jag satte på en småbarnskofta bak och fram. Den funkade faktiskt ganska bra. Senare köpte jag mönster från Debbie på stora handdockor av buktalar typ och första jag sydde därur var puman Riffi. Nu har jag sytt efter människomönstret istället, för att få det till en teckendocka lät jag bli att sy dit armar och sydde istället fast två rör som man kan stoppa sina egna händer i. Dockan kan alltså också röra på munnen om man sätter in en hand där.
Debbies mönster är väldigt bra med bilder i varje steg så det gör inte så mycket att mönstret är på engelska. Jag sydde kroppen med "tröjtyget".

Än har hon inte fått något namn. Vi provar olika just nu. Dessutom är en lite ovanlig kompis också på väg.... kanske hamnar den också på bloggen

Det här inlägget är lånat från min handarbetesblogg.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tanja Sun, November 10, 2013 21:59:47

Intressant :)