21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

Min läslåda

Träning - läsningPosted by Linda Fri, April 26, 2013 11:00:48

I dessa tider av appar överallt vill jag slå ett slag för ett gammal, väl utarbetad och mycket konkret material för att träna läsning. Den klassiska läslådan.

I läslådan finns alla bokstäver (nja, inte Q, den har jag gjort själv med ett O) både som gemener och versaler (små och stora bokstäver). Man kan använda den på mängder av sätt - det är egentligen bara fantasin som begränsar. Fördelen med detta manuella sätt att hantera bokstäverna är att man använder känsel och rörelser på ett helt annat sätt än med appar och dator. Jag tycker det är ett fantastiskt komplement.

Jag har spelat in en liten film när två av mina juveler använder läslådan så att ni kan få se, men det finns ju andra sätt också.

Blev ni sugna på att skaffa en egen så har jag lagt upp annons på tradera. I auktionen går dessutom förtjänsten till vårt Hockeylag. I den saknas Q, men istället finns det bindestreck :-)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.