21:an

21:an

Downs syndrom

Den här bloggen handlar om downs syndrom. Utgångsläget är vår son, men utflykter kommer säkert att förekomma

Börja cykla

Träning - motorikPosted by Linda Mon, May 17, 2010 17:53:41

Det tog tid innan sonen ens var intresserad av att cykla, det var först när han var en bit över 3 år. Han försökte, både hemma och på förskolan, men det gick inte. Fötterna bara for av tramporna och han blev arg och ledsen. Mitt i sommaren fick han ett par trampstöd från hjälpmedelscentralen. Det är en metallplatta med en kant vid hälen som skruvades fast i tramporna (kanske hade ett par avklippta tonårsstövlar gått lika bra?).
Nu gick det! Efter 3-5 cykelturer hade han lärt sig att styra när någon puttar (vi har ett gammalt kvastskaft till hjälp). När sommarlovet tog slut behövde han inte trampstöden längre. Det gick bra ändå, men han hade ännu inte lärt sig att trampa själv.


(fortsättning följer om ni vill)

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mib Wed, May 26, 2010 20:54:54

Klart vi vill höra fortsättning! Absolut!

När min Tjabolina var liten lärde hon sig inte heller cykla. Hon förstod inte (eller benen förstod inte) att de skulle trampa runt liksom, så hon satt där med fötterna på tramporna och det hände ingenting.

Men hon lärde sig så småningom. Hon var runt åtta, nioårsåldern tror jag som hon lärde sig att trampa runt på sin första trehjuling (en stor förstås). Cykla på tvåhjuling har hon lyckats några meter i 14-årsåldern tror jag, men sen blev det inget mer med det tyvärr. Så idag cyklar hon inte alls.

Din lille kille har ju redan förstått så han kommer absolut att fixa det tror jag. Och säkert alldeles snart.

http://mibfilosoferar.zoomin.se